Mainos

Irakissa kaatuneiden amerikkalaissotilaiden määrä lähes 2000

Kuolleiden amerikkalaissotilaiden määrän lisääntyessä paineet presidentti Bushia vastaan kasvavat.

Irakissa kaatuneiden amerikkalaissotilaiden määrä on lähestymässä psykologisesti merkittävää kahden tuhannen rajaa. Yhä uudet uhrit lisäävät presidentti George Bushiin kohdistuvia paineita vetää amerikkalaisjoukot pois väkivaltaisuuksien jaloista.

Yhdysvallat marssi Irakiin maaliskuussa 2003. Eiliseen mennessä kaatuneita amerikkalaissotilaita oli 1996, heistä suurin osa oli saanut surmansa kapinallisten iskuissa.

Eniten kuolonuhreja tuli marraskuussa 2004, jolloin 137 amerikkalaissotilasta sai surmansa Fallujan kaupunkiin suuntautuneen hyökkäyksen aikana. Kahtena muuna kuukautena kuolonuhreja on ollut yli sata: tammikuussa 2005, jolloin Irakissa pidettiin parlamenttivaalit ja huhtikuussa 2004, kun väkivaltaisuuksia puhkesi Fallujassa ja Etelä-Irakissa.

Viiden sadan kuolleen raja rikkoutui tammikuussa 2004, tuhannen saman vuoden syyskuussa ja 1500:n maaliskuussa 2005.

Kahden tuhannen rajan lähestyessä Yhdysvalloissa on suunnitteilla satoja sodan vastaisia mielenosoituksia.

Kuolleiden määrän lisääntyessä paineet presidentti Bushia vastaan kasvavat. Tuoreen mielipidemittauksen mukaan vain yhdeksän prosenttia amerikkalaisista katsoo, että sota Irakissa menee hyvin. Yli 20 prosenttia on täysin toista mieltä.

Puolet vastanneista on sitä mieltä, että Yhdysvallat teki väärän päätöksen ryhtyessään sotaan. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.