Mainos

Irakissa jälleen pommi-iskuja

Irakissa on jälleen tänä aamuna tehty pommi-iskuja hallituksen joukkoja vastaan.

Irakin oikeusministerin Malik al-Hassanin autosaattueen reitillä Bagdadissa räjähti pommi noin kello yhdeksän paikallista aikaa. Ministeri itse ei haavoittunut iskussa, mutta silminnäkijöiden mukaan ainakin neljä hänen henkivartijaansa kuoli ja useita haavoittui.

Hyökkäys tapahtui Adlin kaupunginosassa noin yhdeksältä aamulla paikallista aikaa.

Uutistoimisto Reutersin haastattelemien poliisien mukaan itsemurhapommittaja syöksyi autoineen kohti saattuetta ja räjäytti ajoneuvonsa sen vieressä. Toisten tietojen mukana kyseessä olisi ollut voimakas tienvarsipommi.

- Tämä on selvästi terrori-isku, jonka takana ovat ihmiset, jotka eivät halua maan kehittyvän, eversti Michael Formica kuvasi tapahtunutta.

Muutamia tunteja iskun jälkeen etsityn al-Qaida-johtajan Abu Mussab al-Zarqawin johtama ryhmä ilmoitti tehneensä hyökkäyksen. Viestin mukaan isku oli suunnattu "uskosta luopunutta petturia" Malik al-Hassania vastaan.

Muutamaa tuntia myöhemmin hyökkäyspaikan lähistöllä sattui toinen pienempi räjähdys, jossa haavoittui kolme poliisia.

Pommi-isku myös Mahmudijassa

Bagdadin eteläpuolella Mahmudijassa puolestaan räjähti aamulla autopommi maan turvallisuusjoukkojen päämajan liepeillä.

Sotilaslähteiden mukaan iskussa on kuollut ainakin kaksi ja haavoittunut 25 turvallisuusjoukkojen jäseniä. Myös Yhdysvaltain armeija on vahvistanut pommi-iskun.

Tapahtumahetkellä päämajan ulkopuolella jonotti useita nuoria miehiä ilmoittautuakseen palvelukseen. Tänään oli Irakin armeijan vuonna 1968 tekemän vallankaappauksen vuosipäivä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.