Mainos

Irakissa jälleen levotonta

Irakin shiia- ja kurdijohtajat varoittivatkin, että uuden hallituksen muodostaminen viivästyy iskujen takia.

Irakissa on torstain jälkeen kuollut yli 20 ja haavoittunut liki 40 ihmistä. Irakin shiiojen ja kurdien johtajat varoittivat tänään, että uuden hallituksen muodostaminen viivästyy iskujen takia. Irakin parlamentin on määrä kokoontua seuraavan kerran maanantaina.

Yhdysvaltain armeija kertoi tänään, että Ramadissa sata kilometriä Bagdadista länteen itsemurhapommittaja räjäytti eilisiltana tiesululla ilmaan autonsa ja sen mukana 11 Irakin poliisin erikoisyksikön kommandomiestä. Lisäksi iskussa haavoittui yhdeksän poliisia, kaksi amerikkalaissotilasta ja kolme siviiliä.

Iskun tekijäksi ilmoittautui internetissä Irakin Islamilainen armeija -niminen ryhmittymä.

Kaupungin kaakkoispuolella viisi irakilaisnaista sai surmansa aamuyöllä, kun heitä kuljettanutta ajokkia tulitettiin. Irakin sisäministeriön mukaan naiset työskentelivät siivoojina amerikkalaisten sotilastukikohdassa Rustumijahissa.

Bagdadista etelään Iskandarijassa räjähti tänään toinen autopommi Irakin armeijan autosaattueen tuntumassa. Paikallinen poliisi vahvisti neljä sotilaan kuolleen sekä usean sotilaan ja siviilin haavoittuneen.

Tänään pyssymiehet iskivät Bagdadissa ja surmasivat yhden Irakin kansalliskaartin komentajista. Basran alueen komentajan Suleiman Mohammadin lisäksi ohi ajaneesta autosta tulitettiin Mohammadin kahta poikaa, joista toinen kuoli ja toinen haavoittui vaikeasti.

Myöhään tänään kahdessa eri autopommi-iskussa Bagdadin ulkopuolella kuoli ainakin kaksi ihmistä ja haavoittui yli 20. Haavoittuneiden joukossa oli useita shiioja, jotka olivat vaelluksella pyhään kaupunkiinsa Kerbalaan.

Viime kuukausina amerikkalaisten maasta poistumista vaativat kapinalliset ovat hyökänneet Irakin poliisin ja armeijan miehittämille tiesuluille, kun turvatoimia poliisiasemien ja sotilastukikohtien ympärillä on kiristetty.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.