Mainos

Irakissa hyökkäys merijalkaväen joukkoja vastaan

Merijalkaväen asemapaikkaan on hyökätty Irakin Ramadissa. Yhteenotossa on kuollut ainakin 12 amerikkalaista.

Irakin Ramadissa ainakin 12 amerikkalaissotilasta on saanut surmansa irakilaisten hyökkäyksessä. Yhdysvaltain armeijalähteen mukaan kymmenien irakilaisten joukko hyökkäsi merijalkaväen asemapaikkaan kaupungissa lähellä kuvernöörin palatsia. Saman lähteen mukaan yhteenotossa kuoli huomattava määrä irakilaisia.

Amerikkalaisilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, kenen organisoima hyökkäys oli. Fallujan lähellä sijaitseva Ramadi on osa ns. sunnikolmiota, jossa on runsaasti Saddam Husseinin kannattajia.

Verisiä yhteenottoja eri puolilla maata


Veriset yhteenotot shiiamuslimien joukkojen ja Yhdysvaltain johtaman liittouman välillä ovat myös jatkuneet. Bagdadissa ja sen lähistöllä on kuollut kolmen päivän kuluessa jo toistakymmentä amerikkalaissotilasta.

Paikallisen viranomaisen mukaan 12 irakilaista on saanut surmansa ja kolmisenkymmentä haavoittunut Amaran kaupungissa kahden viime päivän aikana. Bagdadissa amerikkalaissotilaiden ja shiiajoukkojen välillä on kuollut kahden vuorokauden aikana ainakin 39 irakilaista, kertoi Ath-Thawran sairaalan johtaja uutistoimisto AFP:lle.

Al-Sadr ei taivu

Amarassa yhteenotot on käyty brittijoukkojen ja radikaalin shiiajohtajan Moqtada al-Sadrin tukijoiden välillä. Al-Sadrin kannattajien kapina jatkuu, kunnes miehittäjäjoukot on vedetty asutuskeskuksista, sanoi Sadrin läheinen avustaja Qays al-Khazali eilen. Hän vaati myös miehitysviranomaisten ottamien vankien vapauttamista.

Al-Sadrin joukot sanovat lisäksi siepanneensa kaksi eteläkorealaista ihmisoikeustyöntekijää Nassiriyan kaupungissa. Joukkojen mukaan panttivankeja ei vapauteta ennen kuin italialaiset liittoumansotilaat ovat poistuneet alueelta. Irakin amerikkalainen hallintojohtaja Paul Bremer on julistanut Sadrin lainsuojattomaksi.

Berlusconi: Italialaiset pysyvät Irakissa

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on vakuuttanut italialaisjoukkojen pysyvän Irakissa. Berlusconi sanoi RAI-televisiokanavalle, etteivät italialaiset luovuta aseistettujen militanttien edessä.

Haavoittumiset eilisissä kahakoissa eivät pääministerin mukaan muuta heidän läsnäolonsa tarkoitusta. Kaksitoista italialaissotilasta haavoittui eilen yhteenotoissa aseistettujen shiiataistelijoiden kanssa Nassiriyassa Etelä-Irakissa. Italia on lähettänyt Irakiin vajaat 3000 sotilasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

(Seitsemän uutiset 06.04.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.