Mainos

Irakin varapääministeri varoittaa liian aikaisesta vetäytymisestä

Barham Salihin mukaan Irakin kehitys on viime kuukausina mennyt myönteiseen suuntaan, mikä näkyy muun muassa väkivaltaisten hyökkäysten vähenemisenä.

Irakin varapääministeri Barham Salih on varoittanut Yhdysvaltoja liian aikaisesta vetäytymisestä Irakista. Hänen mukaansa se syöksisi Irakin ja lähialueet kaaoksen syövereihin.

- Joukkojen ennenaikainen vetäytyminen Irakista ei olisi tuhoisaa vain Irakille, vaan koko alueelle ja kansainväliselle yhteisölle, Salih sanoi uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Salih toivoo Yhdysvalloilta kärsivällisyyttä, sillä Irakin 350 000 miehen vahvuiset asevoimat eivät ole vielä valmiita ottamaan vastuuta maan turvallisuudesta.

- Vetäytyminen johtaisi täysin pidäkkeettömään sisällissotaan. Se johtaisi myös alueelliseen sotaan, sillä Irakin kohtalo on ratkaiseva koko alueen tasapainon ja turvallisuuden kannalta, Salih sanoi.

Yhdysvaltain Irakin-politiikan suunnasta keskustellaan taas syyskuussa, kun Irakin-joukkojen komentaja David Petraeus ja Yhdysvaltain Bagdadin-suurlähettiläs Ryan Crocker esittelevät kongressille näkemyksensä maan tilanteesta.

Salihin mukaan Irakin kehitys on viime kuukausina mennyt myönteiseen suuntaan, mikä näkyy muun muassa väkivaltaisten hyökkäysten vähenemisenä. Hän tyrmää Hillary Clintonin ja joidenkin muiden demokraattipoliitikkojen esittämät vaatimukset siitä, että pääministeri Nuri al-Malikin tulisi erota.

- Niiden, jotka vaativat al-Malikin eroa, tulisi esittää hänelle jokin vaihtoehto, sillä pelkkä hallituksen vaihtaminen ilman uskottavaa vaihtoehtoa ei vie asioita parempaan suuntaan, Salih summaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.