Mainos

Irakin vaalipäivän levottomuuksissa kuollut kymmeniä

Viranomaisten mukaan Irakin parlamenttivaalipäivän aikana tehdyissä iskuissa on kuollut lähes 40 ihmistä ja haavoittunut liki sata.

Irakissa on tehty lukuisia iskuja parlamenttivaalipäivän aikana. Irakin sisäministeriö ilmoitti iltapäivällä, että kapinallisryhmät ovat surmanneet tänään kolmisenkymmentä siviiliä ja kuusi poliisia. Poliisin mukaan haavoittuneita on lähes sata, joista lähes kaikki ovat siviilejä.

Turvallisuusjoukot ovat pidättäneet 26 irakilaista ja kuusi egyptiläistä, joita epäillään osallisuudesta väkivaltaisuuksiin, viranomaiset kertoivat. Kapinallisjohtaja Abu Musab al-Zarqawin ryhmä välitti internetissä lausunnon, jossa se ilmoitti olleensa itsemurhaiskujen takana. Ryhmän mukaan itsemurhaiskun päivän aikana on tehnyt 13 al-Zarqawin kannattajaa.

- Marttyyrit ovat tappaneet poliiseja, kansalliskaartin jäseniä ja amerikkalaisia sekä iskeneet haavoja viholliseen, lausunnossa kerrottiin.

Al-Zarqawin taistelijat julistivat viime viikolla sodan Irakin vaaleja vastaan. Ryhmää on syytetty kytköksistä al-Qaida-verkostoon.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.