Mainos

Irakin vaalien äänestys alkaa ulkomailla

Pohjoismaissa voi äänestää vain Ruotsissa ja Tanskassa.

Ulkomailla asuvien irakilaisten äänestys Irakin vaaleissa alkaa tänään. Heillä on äänestysaikaa perjantaista sunnuntaihin, kun Irakissa äänestetään vain sunnuntaina.

Rekisteröityneitä ulkoirakilaisia äänestäjiä on reilut 280 000. Äänestyspaikkoja on Irakin ulkopuolella 14 maassa. Pohjoismaista voi äänestää vain Ruotsissa ja Tanskassa. Suomessa asuvien irakilaisten odotetaan äänestävän lähinnä Ruotsissa.

Suomen irakilaisia on käynyt Ruotsissa rekisteröitymässä useita linja-autollisia, kertoo Ulf Roos, joka edustaa vaalit ulkoirakilaisille järjestävää Kansainvälistä siirtolaisuusjärjestöä IOM:ää Ruotsissa. Kaikkiaan Ruotsiin on rekisteröitynyt reilut 31 000 äänestäjää.

Ulkomailla asuvat äänioikeutetut voivat äänestää niillä äänestyspaikoilla, joissa ovat käyneet rekisteröitymässä äänestäjiksi. Äänioikeutettuja ovat vuoden 1986 loppuun mennessä syntyneet nykyiset ja entiset Irakin kansalaiset, Irakissa syntyneet ja ne, joiden isä on irakilainen.

Irakilaiset valitsevat sunnuntaina pidettävissä vaaleissa kansallisneuvoston, joka puolestaan valitsee joukostaan maan uuden presidentin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.