Mainos

Irakin tilanne hallitsi Halosen ja Straw'n keskusteluja

Britannian ulkoministeri Jack Straw sanoi uskovansa edelleen, että tavoitteeksi asetettu takaraja Irakin hallinnon siirtämiseksi irakilaisille toteutuu.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen

Irakin tilanne on ollut näkyvimmin esillä presidentti Tarja Halosen ja Britannian ulkoministeri Jack Straw'n keskusteluissa Lontoossa iltapäivällä. Heti tapaamisen perään Halonen keskusteli pääministeri Tony Blairin kanssa.

Straw sanoi keskustelujen jälkeen uskovansa edelleen, että kesäkuun loppuun tavoitteeksi asetettu takaraja Irakin hallinnon siirtämiseksi irakilaisille pitää. Tärkeää kuitenkin on, että Irakin tilanne saadaan mahdollisimman tasapainoiseksi.

Myös Halonen korosti, että irakilaiset tarvitsevat paremman tulevaisuuden. Häneltä kysyttiin, mitä hän juristina ajattelee Irakin nykytilanteesta. Hän vastasi diplomaattisesti, että voimankäyttö tuo aina mukanaan riskin. Straw kiitti lämpimästi Suomen panoksesta kansainväliseen rauhanturvatoimintaan.

Lehdistötilaisuudessa kysyttiin myös puhemies Paavo Lipposen mahdollisuuksista päästä EU:n komission johtoon. Straw kiitti, että Lipponen on "oikein hyvä mies". Mitään lupauksia hän ei antanut, sillä asiasta päätetään vasta EU:n huippukokouksessa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 11.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.