Mainos

Irakin sodan kannatus lähes pohjalukemissa Britanniassa

Britanniassa Irakin vastaisen sodan kannatus on laskenut toistaiseksi alimmalle tasolleen. Ulkoministeri Jack Straw tarjoaisi syytesuojaa Saddam Husseinille.

Guardian-lehden tekemän kyselyn mukaan 30 prosenttia briteistä kannattaa sotaa. Kuukautta aiemmin hyökkäystä Irakiin kannatti vielä 36 prosenttia vastaajista.

Sodan vastustajaksi ilmoittautui nyt 47 prosenttia vastaajista, mikä on kolme prosenttiyksikköä vähemmän kuin kuukausi sitten. Vain joka kymmenes britti olisi valmis sotaan ilman YK:n tukea. Kysely tehtiin tammikuun 17. ja 19. päivän välisenä aikana ja siihen vastasi tuhat ihmistä.

Straw tarjoaa syytesuojaa Saddamille

Britannian ulkoministeri Jack Straw tarjoaisi presidentti Saddam Husseinille syytesuojaa, jos Saddam jättäisi tehtävänsä ja lähtisi maasta. Straw puhui aiheesta BBC:n haastattelussa. Saddam ei ole ilmoittanut olevansa kiinnostunut mahdollisuudesta.

Myös Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld on sanonut olevansa valmis harkitsemaan syytesuojaa Saddam Husseinille ja muille Irakin johtajille, jos he luopuvat vallasta ja lähtevät maanpakoon välttääkseen sodan.

(MTV3-STT-AFP)

(Huomenta Suomi 21.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.