Mainos

Irakin Ruotsin-lähetystö torjuu väitteet passitehtailusta

Lähetystön uskotaan myöntäneen jopa 26 000 passia turvapaikanhakijoille puutteellisin perustein. Ruotsi ei nykyään käännytä irakilaisia turvapaikanhakijoita.

Irakin Ruotsin-suurlähettiläs on torjunut lehtitiedot väärennettyjen passien myöntämisestä muille kuin Irakin kansalaisille. Tukholmassa ilmestyvä ilmaislehti Metro kertoi, että lähetystö on kahden viime vuoden aikana myöntänyt 26 000 passia tutkimatta tarkasti hakijoiden taustoja.

- Torjumme nämä väärät väitteet täysin, suurlähettiläs Ahmad Bamarni sanoi lähetystössä pidetyssä tiedotustilaisuudessa. -Ei pidä paikkaansa, että me myöntäisimme passeja muille kuin irakilaisille. Maamme turvallisuudelle olisi katastrofi, jos terroristit pystyisivät toimimaan niin.

Ruotsi yrittää saada lisävalaistusta epäilyihin lähipäivinä. Suurlähettiläs Bamarni on käynyt keskustelemassa Ruotsin ulkoministeriössä, ja ensi viikolla hän tapaa siirtolaisministeri Tobias Billströmin.

Norjalaiset viestimet kertoivat aiemmin tässä kuussa, että Irakin lähetystö on myöntänyt turvapaikanhakijoille passeja puutteellisin perustein.

Ruotsin oikeusministeriön valtiosihteerin Gustaf Lindin mukaan ongelma on ollut tiedossa jo kuukauden ja sitä on yritetty saada ratkaistuksi.

Siirtolaisviraston asiantuntija Bengt Hellström puolestaan sanoi Metro-lehdelle, että virasto on saanut jo kahden vuoden ajan vihjeitä väärinkäytöksistä. Niiden mukaan esimerkiksi Syyriasta, Iranista, Turkista ja Libanonista kotoisin olevat henkilöt ovat voineet saada Irakin passin Tukholman suurlähetystöstä.

Irakin passi on ollut tae oleskelulle Ruotsissa. Ruotsi ei nykyään käännytä irakilaisia turvapaikanhakijoita Irakiin.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.