Mainos

Irakin rauha amerikkalaisjoukoille sotaa tuhoisampi

Irakissa on kuollut yhtä paljon amerikkalaisia sodan päättymisen jälkeen kuin varsinaisessa sodassa.

Sodassa Irakia vastaan kaatui 138 Yhdysvaltain sotilasta. Osa heistä kuoli taisteluissa, osa onnettomuuksissa. Neljä kuukautta sotatoimien päättymisen jälkeen uhrien määrä on noussut 276:een. Eilisen tilaston mukaan sodanjälkeisistä 138 uhrista 65 on kuollut yhteenotoissa ja väijytyksissä.

Rauhanajan uhrien määrä kasvaa varmasti edelleen, joten sota-ajan uhrien määrä ylittyy varsin pian. Yhdysvaltain joukot ovat joutuneet vastaamaan sinnikkääseen sissisotaan, johon kuuluvat mm. väijytykset, kranaattitulitus ja itsemurhaiskut.

- Vihollinen on nyt paljon raivokkaampi ja hyökkää varjoista, sanookin koalition Bagdadin-tiedottaja majuri William Thurmond.

Lisäjoukoista kiistaa

Yhdysvalloissa kiistelläänkin nyt siitä, pitäisikö Irakiin lähettää lisää joukkoja ja siitä, mistä joukot saataisiin. Yhdysvaltain korkein johto on sanonut, että lisää amerikkalaisia ei lähetetä alueelle.

Maa pyrkii saamaan Irakiin lisää kansainvälisiä sotilaita, mutta neuvottelut ovat vasta alussa. Demokraattisenaattori Joseph Bidenin mukaan Irakiin tarvitaan ainakin 40 000-60 000 sotilasta lisää.

- Jotta heidät saadaan sinne, tarvitsemme joukot oikeuttavan YK:n päätöslauselman. Meidän on saatava lisää apua tai ehkä meidän on vedettävä joukkomme pois, esittikin Illinois'sta kotoisin oleva Ronda Quarterman, jonka poika palvelee Irakissa.

Uusimman mielipidemittauksen mukaan sodan vastustus on kasvanut Yhdysvalloissa. Newsweek-lehden tekemän mittauksen mukaan 70 prosenttia amerikkalaisista uskoo, että amerikkalaisjoukot juuttuvat Irakiin vuosiksi. Sama määrä vastaajista pelkää, että sodan hinta nousee yhä ja haittaa Yhdysvaltain taloutta. Hieman yli puolet vastanneista hyväksyi Bushin toimet Irakissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.