Mainos

Irakin pommi-iskut surmasivat yli 60

Bagdadin shiiakaupunginosassa räjähti aamulla kaksi pommia. Kolmas pommi-isku tehtiin Kirkukiin.

Yli 40 ihmistä on saanut surmansa ja lähes sata haavoittunut kahdessa pommi-iskussa Bagdadissa. Tänään on räjähtänyt pommi myös Kirkukin kaupungissa. Siellä kuolonuhreja on 23 ja haavoittuneita 50.

Bagdadin ensimmäinen itsemurhapommittaja räjäytti pikkubussinsa vilkkaalla torilla shiiojen asuttamassa Sadr Cityn kaupunginosassa. Minibussiin oli viranomaisten mukaan kätketty 50-100 kiloa räjähteitä. 34 ihmistä kuoli ja yli 70 haavoittui.

Pian tämän jälkeen samassa kaupunginosassa räjähti hallintorakennuksen eteen kätketty pommi. Se tappoi kahdeksan ihmistä ja haavoitti yli kahtakymmentä.

Myös viime yö oli kaupunginosassa levoton. Shiiajohtaja Muqtada al-Sadrin johtaman Mahdi-armeijan joukot ottivat yhteen liittouman sotilaiden kanssa. Ainakin kahdeksan ihmistä pidätettiin.

Syrjäytetyn presidentin Saddam Husseinin valtakaudella Irakia hallinneiden sunnimuslimien suurin ryhmittymä ei osallistunut tänään pääministeri Nuri al-Malikin koolle kutsuman sovintokomission istuntoon. Al-Maliki on kutsunut sovintokomissiota viimeiseksi rauhan mahdollisuudeksi Irakissa.

Sadr Cityssä tapahtui tuhoisa pommi-isku myös kaksi viikkoa sitten. Tuolloin noin 60 ihmistä sai surmansa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.