Irakin pommi-iskun uhreja jo ainakin 150

Irakin eilinen pommi-isku on tappanut ainakin 150 ihmistä. Kymmeniä kauppoja ja asuintaloja tuhoutui. Irakin hallitus epäilee iskusta terroristiverkosto al-Qaidaa. Bagdadin aamuiset pommi-iskut ovat vaatineet ainakin 29 ihmisen hengen.

Irakin eilisessä kuorma-autopommi-iskussa kuoli ainakin 150 ihmistä, kertovat paikalliset viranomaiset. Haavoittuneita on ainakin 250.

Poliisi ja paikalliset asukkaat etsivät yhä ruumiita raunioista. Käytössä ovat kaikki käsillä olevat välineet raskaista koneista pieniin lapioihin. Tuz Khurmaton kaupunginjohtaja Mohammed Rashidin mukaan räjähdys tuhosi 50 kauppaa ja 50 asuintaloa.

Edellinen yhtä verinen isku tehtiin viime maaliskuussa Pohjois-Irakissa sijaitsevassa Tal Afarissa. Irakin hallitus epäilee, että kummankin hyökkäyksen takana on terroristiverkosto al-Qaida.

Aamu valkeni uusiin pommi-iskuihin

23 Irakin armeijaan juuri pestautunutta miestä on kuollut Bagdadin lähellä, kun heitä kuljettanut kuorma-auto räjähti. Bagdadin kaupungissa kaksoisautopommi-isku tappoi kuusi siviiliä.

Yhdysvallat on ilmoittanut löytäneensä kuolleena irakilaisen pariskunnan, joka työskenteli maan suurlähetystössä Bagdadissa. Pari katosi toukokuussa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat