Mainos

Irakin parlamentti tuomitsi eilisen pommi-iskun

Kolme parlamenttitalon ruokalan työntekijää on pidätetty kuulusteluja varten. Myös joitakin parlamenttitalon vartijoita on kuulusteltu.

Erikoisistuntoon tänään kokoontunut Irakin parlamentti on tuominnut eilisen pommi-iskun. Parlamentin ruokalaan tehdyssä iskussa kuoli yksi kansanedustaja.

Uutistoimisto Reutersin lähteen mukaan viranomaisilla oli etukäteen tietoa suunnitteilla olevasta iskusta.

Parlamentin erityisistunto oli harvinainen tapaus, sillä perjantai on Irakissa perinteisesti lepopäivä. Tarkasti vartioituun istuntoon saapuneiden kansanedustajien joukossa näkyi merkkejä räjähdyksen aiheuttamista vammoista.

Yhdysvaltain armeija tiedotti eilen kahdeksan ihmisen kuolleen iskussa, mutta vahvisti tänään vain yhden kuoleman. Uhri oli pienen sunnipuolueen kansanedustaja Mohammed Awdh.

Viranomaiset tutkivat nyt, miten itsemurhaiskun tekijä onnistui pääsemään Bagdadin tarkoin vartioidulla vihreällä alueella sijaitsevan parlamentin ruokalaan kiireisimpään lounasaikaan. Iskun tekijän on täytynyt kuljettaa räjähteet useiden, sekä ulkomaisten että irakilaisten sotilaiden vartioimien tarkastuspisteiden läpi.

Kolme Irakin parlamenttitalon ruokalan työntekijää on pidätetty, kertoi kansanedustaja Hasan al-Senaid aiemmin tänään.

Al-Senaidin mukaan työntekijöitä kuulustellaan ruokalan eilisen pommiräjähdyksen vuoksi, mutta heitä vastaan ei ole nostettu syytteitä. Myös joitakin parlamenttitalon vartijoita on kuulusteltu.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.