Mainos

Irakin panttivankikriisi vain syvenee

Irakin panttivankikriisi syvenee. Tänään löytyi ulkomaalaisen päätön ruumis. Uhria epäillään bulgarialaiseksi.

Päättömäksi silvotun miehen ruumis kalastettiin tänään ylös Tigrisjoesta Pohjois-Irakissa. Paikallisen poliisin mukaan surmattu on todennäköisesti ulkomaalainen.

Al-Zuwijan kaupungin viranomaiset kertoivat myös uhrin pään löytyneen muovikassista ruumiin lähettyviltä.

Järkyttävä löytö saattaa jälleen olla uusi käänne Irakissa kiihtyviin ihmissieppauksiin. Bulgaria ilmoitti tutkivansa mahdollisuutta, jonka mukaan surmattu olisi maan kansalainen, ja yksi al-Qaidaa tukevan Abu Musab al-Zarqawin kannattajien uhreista.

Eilen julkisuuteen levisi myös tieto satelliittikanava al-Arabijan jo edellispäivänä esittämästä videonauhasta, jossa seitsemän irakilaississien sieppaamaa panttivankia rukoili henkensä ja vapautuksensa puolesta. Miehet lähettivät vaitonaisina terveisensä kotiin ja toistelivat sieppaajien antamia propagandalauseita.

Kolmen intialaisen, kolmen kenialaisen ja egyptiläismiehen jännittyneet ilmeet murtuivat lopulta, kun egyptiläinen rekkakuski Mohammed Ali Sanad pyysi, ettei häntä teloitettaisi ja kehotti tämän jälkeen äitiään olemaan murehtimatta.

"Mustiksi lipuiksi" itseään kutsuvat sieppaajat vaativat panttivangit työllistävää kuwaitilaisyhtiötä lähtemään Irakista. Jos vetäytymistä ei tapahdu, militantit ovat uhanneet teloittaa vangin joka kolmas päivä.

Intian ulkoministeri Natwar Singh vetosi miesten hengen puolesta todeten, että "panttivangit ovat viattomia eivätkä he ole sotilastehtävissä". Kenian hallitus reagoi panttivankikriisiin kehottamalla kansalaisiaan lähtemään Irakista välittömästi.

Saddam vaatii hyvää kohtelua

Irakin entinen presidentti Saddam Hussein vetosi tänään toistamiseen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen oikeudenmukaisen kohtelun puolesta.

Tällä kertaa ex-diktaattorin asianajajat esittivät, että muun muassa Geneven sopimukset allekirjoittaneen Ranskan tulee painostaa Yhdysvallat kunnioittamaan sopimusta erityisesti sotavankien elinolosuhteiden ja edustuksen osalta.

Valituksessa vedotaan myös Euroopan ihmisoikeussopimukseen, jonka mukaan jokaisen vangitun tulee saada riittävästi aikaa ja tarvittavat olosuhteet puolustuksen ja todistajille osoitettujen kysymysten valmisteluun.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.