Mainos

Irakin pääministeri korosti turvallisuuskysymyksiä

Irakin uusi pääministeri kehottaa kapinallisia laskemaan aseensa.

Irakin pääministeri Iyad Allawi patisti irakilaisia panemaan kapuloita kapinallistaistelijoiden rattaisiin. Hän sanoi pitävänsä uutta YK-päätöslauselmaa Irakin itsemääräämisoikeudesta ja ulkomaisista joukosta tärkeänä, kunnes maan poliisivoimat ja armeija ovat valmiita vastaamaan irakilaisten suojelusta.

-Terrorismin ja terrorin kukistaminen on kaikkien irakilaisten velvollisuus, ja kehotan teitä nousemaan rikollisia tappajia vastaan ja tekemään yhteistyötä hallituksen viranomaisten kanssa näiden pahojen joukkojen tuhoamiseksi, Allawi sanoi televisiopuheessaan. Allawi vakuutti, että irakilaiset ovat kiitollisia Yhdysvalloille, Britannialle ja muille sotaliittoumaan kuuluneille maille Saddam Husseinin syrjäyttämisestä. Hänen mukaansa miehitystä ei voida kuitenkaan hyväksyä.

Allawi pohti puheessaan myös sitä, miten Irak saadaan jaloilleen taloudellisesti. Hän sanoi toivovansa, että taloustilanne kohenee kahden kolmen vuoden kuluessa. Irakin vastavalitun presidentin Ghazi Yawarin ja hänen kahden varapresidenttinsä on määrä osallistua maanantaina alkavaan johtavien teollisuusmaiden ja Venäjän G8-ryhmän kokoukseen Yhdysvalloissa. Kolmipäiväinen kokous järjestetään 8.-10. kesäkuuta Georgiassa Yhdysvalloissa.

(STT-AFP-Reuters-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.