Mainos

Irakin oppositio luottaa Yhdysvaltain tukeen

Irakin oppositioryhmien johtajat luottavat Yhdysvaltain tukeen Irakin hallinnon syrjäyttämisessä. Washingtoniin kokoontuneet oppositiojohtajat kertovat saaneensa Yhdysvaltain hallinnolta kannustusta.

- Uskomme, että Yhdysvaltain hallinto suhtautuu nyt vakavammin presidentti Saddam Husseinin hallinnon syrjäyttämiseen yhteistyössä opposition kanssa, totesi Hamid al-Bayati, Iranissa toimivan oppositioryhmittymän johtohenkilö.

- Yhteinen tavoitteemme on saada Irakin kansa vapaaksi, kerrotaan ulkoministeri Colin Powellin sanoneen.

Aiemmin Yhdysvallat on arvostellut Irakin oppositiota mm. sille annettujen raha-avustusten väärinkäytöstä. Oppositioryhmien edustajia on joskus jopa kuvattu "Lontoon silkkipukuisiksi, Rolex-kellomiehiksi".

Tavoitteena yhtenäinen oppositio

Washingtonin tapaaminen oli ensimmäinen kerta, kun kuusi hajanaista oppositioryhmää kutsuttiin yhtä aikaa koolle. Nyt ryhmien edustajat vakuuttivat pyrkivänsä vallankumoukseen yhtenä rintamana.

Bayatin mukaan opposition edustajat pitävät lähiaikoina Euroopassa konferenssin, jonka tarkoituksena on muodostaa yhtenäisempi oppositio. Tällä hetkellä ryhmät ovat yksimielisiä Saddamin syrjäyttämisestä ja demokraattisen hallinnon luomisesta.

Tapaamisessa Washingtonissa ei keskusteltu konkreettisista keinoista Saddamin syrjäyttämiseksi. Oppositiojohtajat tapaavat tänään myös varapresidentti Dick Cheneyn videoyhteyden kautta.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.