Mainos

Irakin oppositio ei luota Saddamin armahduspäätökseen

Irakin maanpaossa toimiva oppositioryhmä nimittää Saddam Husseinin myöntämään joukkoarmahdusta "valtavaksi huiputukseksi".

Kansallisen sopusoinnun liike -nimisen ryhmän mukaan tuhannet vangit jäivät sunnuntaina myönnettyä joukkoarmahdusta vaille eikä heidän kohtalostaan tiedetä. Opposition mukaan Irakissa on edelleen lukuisia salaisia vankiloita, joissa poliittisia vankeja pidetään.
-Ihmettelemme edelleen mitä on tapahtunut 182 000 kurdille, jotka pidätettiin vuonna 1988 -- ja niille 17 000:lle, jotka ovat Amnesty International -järjestön listoilla, todettiin ryhmän uutistoimisto AFP:lle toimittamassa lausunnossa.

Ryhmän mukaan kymmeniätuhansia ihmisiä katosi myös vuonna 1991, jolloin Saddam Husseinin hallinto koki takaiskun ja maan pohjois- ja eteläosissa kapinoitiin. Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on jo vaatinut nähtäväkseen vapautettujen poliittisten vankien nimilistaa sekä tietoja "tuhansista ihmisistä, jotka ovat kadonneet Irakissa 1980-luvulta alkaen".

Maanpaossa elävät irakilaiset ovat suhtautuneet erittäin epäileväisesti joukkoarmahdukseen, jolla Saddam tahtoi kiittää irakilaisia viime viikon kansanäänestyksessä saamastaan ällistyttävästä sadan prosentin kannatuksesta. Saddam ilmoitti sunnuntaina, että armahdus koskee myös poliittisia vankeja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.