Mainos

Irakin levottomuudet jatkuvat

Useita Yhdysvaltain sotilaita on kuollut tänään Irakissa.

-

Levottomuudet ympäri Irakia jatkuivat jälleen tänään. Kaksi amerikkalaissotilasta sai surmansa ja kaksi haavoittui kahdessa erillisessä hyökkäyksessä Bagdadin pohjoispuolella. Yksi sotilas kuoli ja kaksi haavoittui kivääri- ja sinkotulituksessa Baladissa, 70 kilometriä Bagdadista. Yksi sotilas kuoli Baladin eteläpuolella pommiräjähdyksessä.

Öljyputken räjäyttäminen pakotti puolestaan Irakin suurimman öljynpuhdistamon Baijin kaupungissa Pohjois-Irakissa lopettamaan toimintansa. Räjähdys vahingoitti myös sähköjohtoja, minkä seurauksena kaupungin sähköt katkesivat.

Sadat Irakin uusiin poliisivoimiin värvätyt osoittivat mieltään Bagdadin keskustassa, koska heille ei omien sanojensa mukaan ole maksettu palkkaa moneen kuukauteen.

Yhdysvaltain armeijan mukaan useiden viimeaikaisten amerikkalaisjoukkoja vastaan tehtyjen hyökkäysten takana on Saddamin Husseinin keskeisimpiin avustajiin kuulunut Izzat Ibrahim. Ibrahim on Saddamin jälkeen korkea-arvoisin amerikkalaisten etsintäkuuluttamista 55:stä Irakin vanhan hallinnon huippumiehestä, joka on edelleen kateissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.