Mainos

Irakin lähetystön piiritys päättynyt

Poliisi on vapauttanut panttivangit Irakin Berliinin lähetystöstä ja ottanut kiinni viisi irakilaisen oppositioryhmän jäsentä.

Poliisi on tehnyt rynnäkön Irakin lähetystöön Berliiniin ja vapauttanut panttivangit. Viisi kiinni otettua Irakin oppositioryhmän jäsentä ei tehnyt vastarintaa.

Ryhmä tunkeutui Irakin Berliinin lähetystöön iltapäivällä ja otti lähetystövirkailijoita panttivangeiksi. Poliisin mukaan kaksi ihmistä loukkaantui välikohtauksessa lievästi.

Silminnäkijät kertoivat kuulleensa rakennuksesta myös ammuskelua. Poliisin mukaan loukkaantuneiden vammat eivät ole kuitenkaan aiheutuneet ammuskelusta. Panttivankien joukossa oli myös Irakin asiainhoitaja Shamir Mohammed.

Tavoitteena syrjäyttää Saddam Hussein

Itseään Saksan demokraattiseksi Irak-oppositioksi kutsuva ryhmä kertoi käyttävänsä rauhanomaisia ja väliaikaisia keinoja lisätäkseen painetta syrjäyttää Irakin presidentti Saddam Husseinin hallinto.

- Irakin kansan ja maan laillisen johdon eli opposition nimissä me julistamme, että Irakin maaperän vapauttaminen alkaa tänään. Me otamme haltuumme Irakin lähetystön ja samalla ensimmäisen askeleen isänmaamme vapauttamisessa, ryhmä tiedotti.

Poliisit piirittävät Irakin lähetystöä Berliinissä.

Al-Jazeera-televisiokanava haastattel yhtä lähetystöön tunkeutuneen ryhmän jäsenistä. - Me emme ole vallanneet lähetystöä, me vapautamme tämän osan Irakin maaperää, haastateltava kommentoi.

Miehen mukaan ryhmällä ei ollut aseita ja tunnelma lähetystössä oli rauhallinen. Kun häneltä kysyttiin, kuinka monta jäsentä ryhmässä on, tämä vastasi "Meitä on 22 miljoonaa".

Irak syyttää valtauksesta Yhdysvaltoja

Irakin ulkoministeriö on antanut lausunnon, jonka mukaan lähetystön valtaus on terrorismia. Irakin mukaan välikohtauksen takana ovat Yhdysvaltain ja Israelin tiedustelupalvelut.

Irakin maanpaossa elävä opposition kattojärjestö INC eli Irakin kansallis-kongressi on tuominnut valtauksen. Sen mukaan välikohtauksen takana oleva pieni ryhmä ei edusta maan oppositiota.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.