Mainos

Irakin kysymys esillä vaalipuheissa

Huoli uhkaavasta Irakin sodasta on ollut esillä myös vaalikentillä kiertävien poliitikkojen puheissa.

Vihreän liiton varapuheenjohtaja Ulla Anttila ja europarlamentaarikko Heidi Hautala vetosivat hallitukseen, että se ottaisi selkeästi kantaa sotaa vastaan ja "siten osoittaisi tukensa Ranskan, Saksan ja Belgian määrätietoisille pyrkimyksille estää Irakin sota".

Vihreiden Anttilan ja Hautala varoittivat mahdollisen sodan seurauksista ja korostivat, että kansainvälisen yhteisön pitää käyttää kaikki ei-sotilaalliset keinot loppuun. Asetarkastajille olisi annettava lisäaikaa esimerkiksi Saksan ja Ranskan ehdottamat neljä kuukautta.

Jäätteenmäki tyytymätön ulkopolitiikan hoitoon

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki korosti puolestaan, että Suomen pitää toimia "kaikilla foorumeilla" aktiivisesti sen puolesta, että YK:ssa löydettäisiin yksimielisyys kriisin ratkaisusta rauhanomaisin keinoin. Jäätteenmäen nettipäiväkirjasta voi lukea tätäkin selvemmin, ettei oppositiojohtaja ole täysin tyytyväinen ulkopolitiikan johdon tapaan toimia.

-Hyvin voi kysyä, olisiko Suomi voinut olla aktiivisempi toimija rauhanomaisen ratkaisun puolesta. Suomellakin on mahdollisuus itsenäiseen harkintaan, Jäätteenmäki purki tuntojaan viime torstain sivullaan.

Jäätteenmäki viittaa Ruotsin ulkoministerin lausuntoon, jonka mukaan Ruotsin linja on lähellä Ranskaa.

Lipponen sättii Jäättenmäkeä


Pääministeri Paavo Lipponen sanoi puolestaan tänään Ylen radiouutisten haastattelussa, että hän on pettynyt tapaan, jolla Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki moittii hallituksen Irak-politiikkaa.

Lipponen sanoi eläneensä siinä uskossa, että ulkopolitiikan suurilla kysymyksillä ei tehdä sisäpolitiikkaa. Oppositiojohtaja on kuitenkin Lipposen mukaan lietsonut pääministerin henkilöön käyvää kampanjaa Irak-asian ympärillä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.