Mainos

Irakin kiista käänsi öljyn hinnan nousuun

Maailman öljymarkkinat ovat viime vuosina seuranneet tiiviisti Irakin johtajan Saddam Husseinin edesottamuksia. Vähäisetkin merkit Irakin ja YK:n välien kiristymisestä kääntävät yleensä öljyn hinnan nousuun. Näin kävi myös maanantaina, kun markkinoilla reagoitiin Irakin viikonvaihteen uhitteluun YK:n asetarkastajia kohtaan.

Maanantaina iltapäivällä Pohjanmeren öljylaadun brentin tynnyrihinta oli kohonnut perjantaista liki 40 centiä. Maaliskuun toimitukset noteerattiin 15,83 dollariin tynnyriltä. Välittäjät kuitenkin korostivat, että vaihto oli sen verran vähäistä, että vielä on aikaista puhua toipuvasta hintakehityksestä. Öljyn hinnasta on lohjennut 30 prosenttia kolmessa kuukaudessa.
-Saddam Hussein on edelleen tekijä, joka saa spekulatiiviset myyjät harkitsemaan siirtojaan kahteen kertaan, eräs välittäjä totesi uutistoimisto Reutersille.

Markkinoilla tervehdittiin myös ilolla tietoja, joiden mukaan ensi viikolla kokoontuva öljyntuottajamaiden järjestön Opecin komitea tarkastelee tuotantokiintiöitä muuttuneessa markkinatilanteessa. Opec nosti tuotantokattoaan joulukuussa 10 prosenttia eli 27,5 miljoonaan tynnyriin päivässä. Tämä päätös on osaltaan painanut öljyn hintaa alaspäin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.