Mainos

Irakin Kemikaali-Alille kolmas kuolemantuomio

Kemikaali-Alille on langetettu Irakissa jo kolmas kuolemantuomio. Tällä kertaa Ali Hassan al-Majeedille on saanut tuomion osallisuudesta Irakin shiiamuslimien surmaamiseen ja karkottamiseen vuonna 1999.

Majeedia syytettiin siitä, että hän lähetti Irakin armeijan pääasiassa Bagdadin shiia-alueille estämään ihmisiä kerääntymästä perjantairukouksiin uskonoppineen Mohammad Mohammad Sadeq al-Sadrin murhan jälkeen. Sotilaat avasivat tulen siviilejä kohti ja tuhosivat kymmeniä asuntoja.

Majeedin lisäksi jutussa oli 13 muuta syytettyä. Heistä kaksi muuta sai myös kuolemantuomion. Entinen varapääministeri Tareq Aziz vapautettiin syytteistä.

Kemikaali-Alille on langetettu jo kaksi muuta kuolemantuomiota. Ensimmäisen hän sai osuudestaan kurdien tappamiseen 1980-luvulla ja toisen vuoden 1991 Persianlahden sodan jälkeen tapahtuneen shiiamuslimien kapinan verisestä tukahduttamisesta.

Tuomioiden toimeenpano on viivästynyt poliittisista syistä. Kemikaali-Ali on Irakin entisen johtajan Saddam Husseinin serkku.

(MTV-STT-REUTERS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.