Mainos

Irakin joukot valloittivat Degalan ja Koi Sanjakin

Kurdistanin demokraattisen puolueen KDP:n sissit ja Irakin armeijan joukot ovat ottaneet haltuunsa strategisesti tärkeän Degalan kylän ja Koi Sanjakin kaupungin Pohjois-Irakissa. Kilpailevan kurdijärjestön Kurdistanin isänmaallisen unionin PUK:n edustaja vahvisti aiemmin, että Degalan kylä oli valloitettu.

-KDP:n panssarivaunujen ja jalkaväen tukemat Irakin joukot ovat ottaneet hallintaansa Degalan. Vahvistan tiedon, jonka mukaan Degalan kaupunki on menetetty, ilmoitti PUK:n edustaja Latif Rashid sunnuntaina uutistoimisto Reuterille Istanbulissa.

KDP on ilmoittanut surmanneensa taisteluissa kolmisensataa PUK:n sissiä ja vaatinut loppuja antautumaan. Irakin joukot valtasivat yhdessä KDP:n kanssa noin sata kilometriä Koi Sanjakista kaakkoon sijaitsevan Arbilin kaupungin PUK:lta elokuun lopussa.

PUK:n mukaan KDP:n tavoitteena on edetä kohti PUK:n yhä hallussaan pitämää Sulaimaniyan kaupunkia, joka sijaitsee noin 120 kilometriä Arbilista etelään.

PUK:n edustajien mukaan Irak on jo siirtänyt panssarivaunujaan asemiin kolmelle eri puolelle Sulaimaniyan kaupunkia. PUK on vedonnut Yhdysvaltoihin ja sen liittolaisiin, jotta Irakin joukkojen eteneminen pysäytettäisiin.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.