Mainos

Irakin joukoille vastuu koko maasta tänä vuonna

Vastuun siirtyminen Irakin turvallisuusjoukoille näin nopeassa tahdissa on yllätys. Kaikkein optimistisimmatkin arviot vastuun siirtämisestä ovat toistaiseksi ulottuneet vähintään vuoteen 2007.

Irakin joukot ottavat vastuun koko maan turvallisuudesta tämän vuoden loppuun mennessä, kertoo presidentti Jalal Talabani uutistoimisto AFP:n mukaan.

Talabani sanoi lehdistötilaisuudessa Bagdadissa, että vastuu kaikista Irakin maakunnista siirtyy Irakin turvallisuusjoukoille asteittain vuoden loppuun mennessä. Hän sanoi myös toivovansa, että terroriteot maassa saadaan loppumaan.

Yhdysvaltain ja Irakin joukot ovat aiemmin kertoneet suunnitelmista siirtää yksittäisiä maakuntia irakilaisjoukkojen vastuulle, ja suhteellisen rauhallisessa Muthannan maakunnassa näin on jo tapahtunut.

Amerikkalaisasiantuntijat eivät missään vaiheessa ole hahmotelleet vaarallisimpien alueiden, kuten Bagdadin ja al-Anbarin, siirtymistä irakilaisten hoitoon ennen vuotta 2007.

Irakin turvallisuusjoukkoja rakennetaan parhaillaan uudelleen amerikkalaisten avulla. Presidentti Talabanin ja pääministeri Nuri al-Malikin hallituksen uskottavuus on nyt kovalla koetuksella sen suhteen, pystyvätkö poliisi ja armeija rauhoittamaan rajuina jatkuneet väkivaltaisuudet.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.