Mainos

Irakin johto koolla kriisin vuoksi

Presidentti Saddam Hussein kehotti tänään irakilaisia varautumaan Yhdysvaltain mahdollisiin sotilastoimiin, joiden tarkoituksena on hänen mukaansa saada Irak "polvilleen" länsimaiden edessä.

Saddam Hussein johti Irakin vallankumousneuvoston ja baath-puolueen johdon kokousta, jossa käsiteltiin tuoreinta asetarkastuskriisiä. Kokouksen jälkeen annetussa lausunnossa Irakin johto kehotti maan kansalaisia uhmaamaan Yhdysvaltain ja Britannian mahdollisia toimia.

Irakilaisten tulee osoittaa Yhdysvalloille ja sen liittolaisille, että ne epäonnistuvat kuten ne epäonnistuivat kaikkien taistelujen äidissä, lausunnossa sanottiin vuoden 1991 Persianlahden sotaan viitaten.

Irakin johto käsitteli lausunnon mukaan kokouksessaan "tarpeellisia toimia Yhdysvaltain ja Britannian hyökkäyksen varalta". Irak on yhä näiden maiden aggressioiden kohde, on sitten kyse Irakin vastaisista pakotteista tai aseellisista toimista, lausunnossa sanottiin. Irakin uhrauksista huolimatta vuonna 1990 määrättyjä talouspakotteita ei ole vieläkään poistettu, Irakin johto totesi. Se vannoi, ettei Irak taivu Yhdysvaltain tahtoon.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.