Irakin hallitus vapautti satoja vankeja

Vankien vapauttamisen on tarkoitus liennyttää sunni- ja shiiamuslimien välisiä kiistoja.

Irakissa on vapautettu tänään lähes kuusisataa vankia, joista suurin osa on sunnimuslimeja. Kyseessä on ensimmäinen vaihe 2 500 vangin joukkoarmahduksessa, josta pääministeri Nuri al-Maliki ilmoitti eilen.

Vankien vapauttamisen on tarkoitus liennyttää sunni- ja shiiamuslimien välisiä kiistoja. Aloite tuli sunnipoliitikolta.

Bagdadin vankiloista vapautetut vangit itkivät ja syleilivät perheitään kaupungin bussiasemalla irakilais- ja amerikkalaissotilaiden ympäröiminä. Vapautettujen joukossa oli myös Irakin taistelulajien maajoukkueen entinen valmentaja Raed Jamil, joka vietti kaksi vuotta vankilassa epäiltynä kapinallisten auttamisesta.

- 2500 vapautusta ei ole mitään, koska he pidättävät keskimäärin tuhat ihmistä päivässä, Jamil valitteli. - Mutta minä ainakin menen takaisin töideni ja perheeni pariin.

YK:n mukaan Irakin vankiloissa on lähes 30 000 vankia.

Siepattuja vapautettiin kidutuksen jälkeen Bagdadissa

Bagdadin poliisi kertoi tänään myös löytäneensä kaupungin keskustasta kolmetoista maanantaina siepattua miestä, joita oli kidutettu. Useita miehistä oli muun muassa ammuttu jalkoihin.

Poliisin virkapukuihin pukeutuneet hyökkääjät saivat maanantaina vangiksi jopa 50 ihmistä. Muut siepatuista ovat yhä kateissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat