Mainos

Irakin edustajat tyhjän päällä Suomen-suurlähetystössä

Irakin edustajat ovat joutuneet hankalaan rakoseen myös Suomen-suurlähetystössä. Tällä hetkellä heidän on vaikea edustaa ketään, kun valta Irakissa on vaihtumassa. Yhdysvaltain johtaman liittouman sotatoimien jälkeen ei edes varmasti tiedetä, elääkö syrjään kammettu Saddam Hussein enää.

-Voi hyvin kysyä, ketä he täällä edustavat, ulkoministeriön oikeudellisen osaston Lähi-idän asioiden päällikkö Kari Veijalainen sanoo.

Veijalaisen mielestä Irakin suurlähetystöjen edustajat ovat joutuneet tyhjän päälle monessa maassa, myös Suomessa. Lähetystöjen paikat ovat menossa uusjakoon.

-Edustajat varmaankin vaihtuvat joka puolella. Osa todennäköisesti pyytää turvapaikkaa, mutta on eri asia, myönnetäänkö sellainen, Veijalainen arvioi.

Tosiasiat nyt tunnustettava


Veijalainen tapasi Irakin Helsingin-lähetystön asiainhoitajan Ghazi Y. Khudhairin pari päivää sitten. Khudhair oli ainakin silloin epäilevällä kannalla maansa tilanteen suhteen.

-Khudhair ei oikein meinannut tunnustaa tosiasioita. Nyt ne pakko alkaa myöntää. Veijalaisen mukaan Suomessa voidaan nyt vain odotella tilanteen lutviutumista.

-Uusi (väliaikais)hallinto nimeää ajallaan tänne uudet edustajat. Maiden hallituksia emme yleensäkään lähde tunnustamaan, mutta Irakin valtion olemassaolohan on tunnustettu jo ajat sitten. Diplomaattisuhteet ovat siis edelleen voimassa, Veijalainen kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.