Mainos

Irakin Aziz: USA:n hyökkäys Irakiin epäonnistuu

Irakin varapääministeri Tareq Azizin mielestä Yhdysvaltojen mahdollinen hyökkäys Irakiin epäonnistuisi. Aziz kertoi amerikkalaisen CBS-kanavan Evening News -lähetyksessä myöhään eilen, ettei Irak ole säikähtänyt Yhdysvaltojen uhkauksista.

-Puolustamme itsenäisyyttämme, puolustamme yhtenäisyyttämme, puolustamme kansallisia etujamme, eikä mikään hyökkääjä voi voittaa sotaa meitä vastaan, Aziz sanoi.

Azizin mielestä presidentti George W. Bush ei myöskään ole yhtä viisas kuin isänsä. -Bush vanhempi toimi vuonna 1991 Amerikan etujen puolesta, mutta hänen poikansa suunnittelee nyt toimivansa Israelin ja sionistien etujen puolesta, Aziz jatkoi.

Hän myös kiisti, että Irakilla olisi biologisia tai kemiallisia aseita tai ydinkärkiä. YK puolestaan on jälleen vaatinut Irakia palauttamaan vuoden 1990 Kuwaitin valloituksen yhteydessä kadonneet 600 ihmistä tai heidän jäännöksensä. Kateissa olevista 570 on kuwaitilaisia, 14 saudeja, ja lisäksi joukossa on ihmisiä myös mm. Libanonista, Intiasta, Iranista, Egyptistä, Syyriasta, Bahrainista ja Omanista.

YK:n pääsihteerin Kofi Annanin mukaan Irakilla olisi nyt tilaisuus palauttaa uskottavuutensa humanitaarisissa kysymyksissä. Kadonneiden ihmisten palauttaminen on ollut yksi kompastuskivi Irakin yrityksille saada kumotuksi YK:n turvallisuusneuvoston sille määräämät kauppasaarto- ja muut rangaistustoimenpiteet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.