Mainos

Irakin al-Sadr kehotti lopettamaan verenvuodatuksen

Irakin kovan linjan shiiajohtaja Moqtada al-Sadr kehotti kannattajiaan lopettamaan verenvuodatuksen. Al-Sadrin kehotus luettiin bagdadilaisessa moskeijassa.

Al-Sadr sanoi, että hänen viikko sitten julistamansa "avoin sota" oli tarkoitettu vain amerikkalaisjoukkoja vastaan, ei Irakin hallituksen joukkoja.

- Kun uhkasimme avoimella sodalla, uhkaus oli kohdistettu miehitystä vastaan, ei omaa kansaamme vastaan, al-Sadr sanoi lausunnossaan.

Lausunnon arveltiin tuoreeltaan lieventävän jännittynyttä tilannetta, joka syntyi pääministeri Nuri al-Malikin käytyä kiivaaseen taisteluun al-Sadrin Mahdi-armeijaa vastaan kuukausi sitten. Pääministeri myös uhkasi kieltää al-Sadrin liikkeen osallistumisen lokakuun maakuntavaaleihin.

Al-Sadr kehotti noudattamaan Mahdi-armeijan ja hallituksen tulitaukoa, joka on rakoillut jo solmimisestaan elokuusta lähtien.

Yhdysvallat ilmoitti surmanneensa Sadrin kaupunginosassa kymmenen irakilaistaistelijaa helikopterista ammutuilla ohjuksilla ja maataisteluissa Bagdadin itäosassa perjantain vastaisena yönä. Sairaalalähteiden mukaan surmansa saaneita oli 11. Lisäksi haavoittui 74 ihmistä, joista yhdeksän oli naisia ja 12 lapsia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.