Mainos

Irakilla sinappikaasuammuksia

YK:n asetarkastajat ovat löytäneet Irakista sinappikaausammuksia. Irakilla on edelleen ainakin yli 500 toimintakuntoista sinappikaasuammusta, vaikka maa on ilmoittanut hävittäneensä kaikki joukkotuhoaseensa vuonna 1997.

YK:n asetarkastajat ovat analysoineet neljä ammusta. He arvioivat ne 97 prosentin varmuudella toimiviksi. Kyseisiä 155-millisiä ammuksia Irakilla on arviolta 500-700.

Irakin ulkoministeri Mohammed Al-Sahafin mukaan Irak ei salli YK:n rajoittamattomia asetarkastuksia. Al-Sahafin mukaan YK:n pääsihteerin Kofi Annanin kanssa sovittiin ensi tarkastuksesta ja myöhemmistä tarkastuksista, mikä ei tarkoita YK:lle rajoittamatonta tarkastusoikeutta. Irakin ulkoministeri selvitti näkemyksiään lehdistötilaisuudessa YK:n päämajassa New Yorkissa. Hän ei täsmentänyt kuinka monta tarkastusta sopimus sallii.

YK:n turvallisuusneuvosto päätti maanantaina jatkaa Irakia vastaan pakotteita, joista päätettiin Irakin hyökättyä Kuwaitiin 1990. Pakotteet on määrä lopettaa vasta kun Irakilla ei todistettavasti ole enää joukkotuhoaseita.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.