Mainos

Irakilaisvankien pahoinpitelystä jälleen uusi video

Videolla esiintyviä sotilaita vastaan ei Pentagonin mukaan nosteta rikossyytteitä. Ministeriön mukaan sotilaiden käytös on ollut ennemminkin sopimatonta kuin rikollista.

Irakilaisvankien pahoinpitelystä on paljastunut uusi video. Videolla amerikkalaissotilaat potkivat vakavasti haavoittunutta vankia kasvoihin ja heiluttelevat kuolleen vangin kättä hyvästiksi. Video on nimetty Ramadin mielettömyydeksi, sen kaupungin mukaan, jossa pahoinpitelyt ovat tapahtuneet.

Lähes puolituntisen videon ovat kuvanneet viime vuoden alussa Floridan kansalliskaartin sotilaat. He palvelivat sunnimuslimienemmistöisessä Ramadissa ja palasivat kotimaahansa vuosi sitten.

Pentagon on nähnyt videon osana tutkimustaan vankien pahoinpitelyistä, joihin amerikkalaissotilaiden epäillään syyllistyneen Irakissa. Puolustusministeriö ei ole julkaissut videota, mutta floridalainen sanomalehti Palm Beach Post on saanut sen käsiinsä ja julkaisi siitä osia verkkosivuillaan eilen.

Pentagonin mukaan uudella videolla esiintyviä sotilaita vastaan ei nosteta rikossyytteitä. Sotilaiden käytös on ministeriön mielestä ollut ennemminkin sopimatonta kuin rikollista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.