Mainos

Irakilaista varaterveysministeriä epäillään murhakäskyistä

USA:n armeija syytti varaterveysministeriä poliittisten vastustajiensa murhakäskyistä ja miljoonien dollarien ohjaamisesta shiiataistelijoille.

Yhdysvaltain ja Irakin joukot ovat pidättäneet Irakin varaterveysministerin ministeriöön tehdyssä ratsiassa. Ministeri Hakim Zamili kuuluu poliittiseen ryhmään, joka tukee amerikkalaisvastaista shiiajohtajaa Moqtada al-Sadria.

Yhdysvaltain armeija syytti varaterveysministeriä poliittisten vastustajiensa surmaamiskäskyistä ja miljoonien dollarien ohjaamisesta shiiataistelijoille. Yhdysvallat syyttää häntä tiedotteessa myös ns. Mahdin armeijan joukkojen soluttamisesta ministeriöön. Mahdin armeija on siten voinut käyttää mm. ambulansseja sunniarabien sieppaamiseen.

Irakin terveysministeri Ali al-Shamari arvosteli pidätystä ja sanoi sen loukkaavan Irakin riippumattomuutta.

Samaan aikaan autopommi räjähti shiiaenemmistöisessä Azizijan kaupungissa Bagdadista etelään. Räjähdyksessä sai surmansa ainakin 17 ihmistä ja lähes 30 haavoittui. Kaupunkiin julistettiin heti ulkonaliikkumiskielto. Yhteensä Bagdadin väkivaltaisuuksissa kuoli 43 ihmistä.

Irakilaiset ja amerikkalaiset joukot ovat tällä viikolla aloittaneet operaation, jonka tavoitteena on olojen vakauttaminen ennen muuta Bagdadissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.