Mainos

Irakilaismies pelasti 70 ihmistä ISISin tarkka-ampujilta – apunaan luodinkestävä BMW

Irakilaismies hankki vanhan panssaroidun BMW:n tunteakseen olonsa turvalliseksi taisteluiden repimässä kaupungissa, mutta loppujen lopuksi hän tuli pelastaneeksi sen avulla kymmenien muiden hengen.

Ako Abdulrahman, 32, asuu Kirkukin kaupungissa Irakissa, jossa sotilaat ja siviilit taistelevat ISISiä vastaan. Jihadistijärjestön tarkka-ampujat ovat kaupungissa jatkuva uhka.

Kun ISISin taistelijat lähestyivät kaupunkia, mies osti panssaroidun, 1990-luvun BMW:n huutokaupasta 10 000 dollarilla. Auton avulla hän ja hänen ystävänsä pääsivät liikkumaan kaupungissa turvallisemmin.

Lokakuun 21. päivä kymmenet ISISin taistelijat hyökkäsivät kaupunkiin. Abdulrahman, neljän lapsen isä, päätti käyttää autoaan ihmisten auttamiseen. Hän kuljetti yli 70 haavoittunutta turvaan ja siirsi ruumiita pois taisteluiden keskeltä. 

– Sanoin itselleni, että tämä on oikea hetki auttaa ihmisiä. Olen taistelija ja minulla on luodinkestävä auto, saattaisin itseni häpeään, jos en auttaisi, mies kertoi CNN:lle.

Selaa kuvagalleriaa kuvan päällä olevilla nuolilla.

Autossa on taisteluiden jäljiltä ainakin 50 luodiniskemää. Abdulrahmanin mukaan BMW kuuli hänen teostaan ja tarjoutui lahjoittamaan hänelle uuden panssaroidun auton, jos hän suostuisi luovuttamaan nykyisen autonsa esillepantavaksi BMW:n pääkonttorille. Mies kieltäytyi.

– En ole mikään sankari. Olen vain tavallinen irakilainen, joka haluaa suojella maataan rikollisilta ja tappajilta.

Lähde: CNN

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.