Mainos

Irakilaislehdet protestoivat pakotteita vastaan

Irakilaislehdet kehottavat arabimaita lopettamaan Irakia koskevat pakotteet, jotka ovat olleet voimassa kahdeksan vuotta. Arabiliiton ulkoministerit ovat koolla Kairossa Egyptissä.

Lisäksi irakilaislehdet kehottivat arabimaita tuomitsemaan Yhdysvaltain ja Britannian ilmaiskut Irakiin. Virallinen Al-Qadissuya -lehti kirjoitti, että jos Kairon kokous ei onnistu tekemään noita kahta päätöstä, se "väistää yleisarabialaisen vastuunsa". Kokouksessa käsitellään YK:n määräämien pakotteiden lisäksi myös asetarkastuksia Irakissa. Diplomaattien mukaan useimmat arabimaat kannattavat pakotteiden lopettamista, mutta eivät ole yksimielisiä siitä, kuinka se tehtäisiin.

Sunnuntaina alkanut kokous oli alunperin määrä pitää joulukuussa, mutta sitä lykättiin arabimaiden erimielisyyksien vuoksi. Irakin johtajan Saddam Husseinin pojan omistama Babel-lehti vaati myös Irakin pohjoisen ja eteläisen lentokieltoalueen kumoamista. Länsimaat päättivät lentokieltoalueista kurdien ja shiiojen suojelemiseksi. Arabiliittoon kuuluu 22 maata.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.