Mainos

Irakilaislääkäri tuomittiin terrorihankkeista Lontoossa

Lontoolainen oikeusistuin on tuominnut 29-vuotiaan irakilaislääkärin syylliseksi terrori-iskujen suunnitteluun ja toteutukseen. Lääkärin tuomio julistetaan huomenna. Häntä uhkaa elinkautinen vankeus.

Heinäkuussa 2007 kaksi henkilöautoa jätettiin yökerhon ulkopuolelle West Endissä Lontoossa. Autot oli täytetty polttoainesäiliöillä, kaasupulloilla ja räjähteillä. Autot eivät kuitenkaan räjähtäneet, koska laukaisimina käytetyt matkapuhelimet eivät toimineet.

Seuraavana päivänä samalla tavalla lastattu maastoauto ajettiin päin Glasgow'n lentokentän terminaalia Skotlannissa. Tämäkään auto ei räjähtänyt, vaikka syttyikin tuleen.

Lääkärin rikoskumppanina pidätetty jordanialainen neurologi vapautettiin kaikista syytteistä. Oikeuden mukaan hän ei tiennyt toverinsa suunnitelmista. Lentokenttäiskussa maastoautoa kuljettanut mies menehtyi auton palossa saamiinsa vammoihin kuukausi iskun jälkeen.

Tutkijoiden mukaan lääkärillä ei ollut yhteyksiä Irakin sunnijärjestöihin tai al-Qaida-verkostoon, vaan häntä motivoi lähinnä henkilökohtainen viha Britanniaa kohtaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.