Mainos

Irakilaisjohtajat ryöpyttivät USA:ta ratsiasta irakislaisjohtajan kotiin

Irakin hallintoneuvoston jäsen on vuotanut arkaluontoista tietoa Iraniin, perustelivat amerikkalaiset ratsiaa.

Irakin väliaikainen hallintoneuvosto on arvostellut Yhdysvaltoja ratsioista, joka tehtiin aiemmin tällä viikolla hallintoneuvostoon kuuluvan Ahmad Chalabin kotiin ja toimistoon Bagdadissa.

- Hallintoneuvosto tuomitsee yksimielisesti ratsiat Chalabin kotiin ja pitää liittoutuman viranomaisia vastuullisina asiasta, sanoi väliaikaisen hallintoneuvoston kokoukseen osallistunut Samir al-Askari.

Yhdysvaltain asevoimien komentaja Richard Myers sanoi Washingtonissa, että ratsiat tekivät irakilaiset poliisit. Amerikkalaiset joukot olivat Myersin mukaan vain tukemassa irakilaisia poliiseja.

Chalabi, shiialainen pankkiiri ja poliitikko, sanoi ratsian jälkeen, että hänen suhteensa Yhdysvaltoihin ovat nykyisin "olemattomat".

Chalabi palasi maanpakolaisuudesta Irakiin amerikkalaisjoukkojen mukana. Häntä pidettiin ennen sotaa Yhdysvaltojen puolustusministeriön suosikkina Irakin uudeksi johtajaksi.

Amerikkalaisen CBS-televisiokanava kertoi, että Chalabi olisi luovuttanut erittäin luottamuksellisia Yhdysvaltain tiedustelutietoja Iraniin. Chalabin avustaja tyrmäsi syytökset järjettöminä. Hän piti niitä CIA:n yrityksenä pilata Chalabin maine.

Amerikkalaisten tiedotusvälineiden mukaan Chalabi ja hänen liittolaisensa antoivat Yhdysvalloille Irakin joukkotuhoaseista tietoja, jotka ovat osoittautuneet paikkansapitämättömiksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Irakin vankilaskandaali pahenee yhä. Satoja uusia kuvia tullut julki.
(Kymmenen uutiset 21.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.