Mainos

Irakilaiset: Englandin tuomio liian lyhyt

Erään bagdadilaisen mukaan kolmen vuoden vankeus todistaa, että amerikkalaisilla on kaksi eri standardia; toinen omille ja toinen muiden maiden kansalaisille.

Irakissa on otettu tyrmistyksellä vastaan amerikkalaissotilas Lynndie Englandille irakilaisvankien huonosta kohtelusta määrätty rangaistus.

Irakilaisten mielestä irakilaisvankeja Abu Ghraibin vankilassa pahoinpidelleen ja nöyryyttäneen Englandin eilen saaman kolmen vuoden tuomion olisi pitänyt olla ankarampi.

- Yhdysvaltojen pitäisi hävetä tuomiota. Se todistaa, että amerikkalaisilla on kaksi eri standardia. Vankiloissa on irakilaisia, joille ei ole esitetty mitään syytteitä; heidät on pidätetty vain epäilyksen vuoksi. Mutta mitä amerikkalaisiin tulee, tilanne on täysin toisenlainen, sanoo eläkkeellä oleva bussinkuljettaja Abdel Amir Bagdadissa.

Bagdadilainen Muntasser Abdel Moneim puolestaan katsoo, että jos Englandin rikosten uhrit olisivat olleet amerikkalaisia, rangaistus olisi ollut kovempi.

- Tuomio ei ole mitään verrattuna siihen, mitä hän on tehnyt.

Texasilainen tuomioistuin totesi jo maanantaina 22-vuotiaan Englandin syylliseksi kuuteen syytekohtaan, jotka koskivat pidätettyjen vankien häpäisemistä ja pahoinpitelyä.

England tuli maailmalla tunnetuksi erityisesti valokuvasta, jossa hän kuljettaa alastonta irakilaisvankia talutusnuorassa Abu Ghraibin vankilassa. Tapaus aloitti laajamittaisen likapyykin vankien huonosta kohtelusta sekä Irakissa että Afganistanissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.