Mainos

Irakiin julistettu poikkeustila

Irakiin on julistettu poikkeustila 60 päiväksi. Julistuksella pyritään rauhoittamaan jatkuvasti kiihtyviä väkivaltaisuuksia. Aamulla Hadithan kaupungissa paljastui 21 irakilaispoliisin joukkomurha.

Irakin väliaikaishallitus on julistanut maahan poikkeustilan. Väliaikaishallituksen pääministerin edustajan mukaan poikkeustila on julistettu 60 päiväksi. Poikkeustilan julistus koskee koko Irakia, lukuunottamatta pohjoisen kurdialueita.

Julistuksella pyritään rauhoittamaan jatkuvasti kiihtyviä väkivaltaisuuksia.

Viimeksi tänään hyökkääjät surmasivat 21 poliisia Hadithan pikkukaupungin poliisiasemalla noin 200 kilometriä Bagdadista länteen. Alue on Yhdysvaltain miehitystä vastustavien taistelijoiden vahvaa tukialuetta.

Nimettömänä pysytelleen poliisin mukaan hyökkääjiä oli useita kymmeniä. He olivat riisuneet poliisit aseista, koonneet heidät yhteen ja ampuneet teloitustyyliin. Hyökkääjät varastivat poliisien aseet ja ajoneuvot ennen pakenemistaan paikalta.

Irakilaiset poliisit ja sotilaat ovat joutuneet lähes päivittäin Yhdysvaltain tukemaa nykyhallintoa vastustavien ryhmien iskujen kohteeksi. Irakin viranomaiset epäilevät kapinallisten soluttautuneet turvallisuusjoukkojen riveihin iskujen helpottamiseksi.

Silminnäkijät: Fallujan laitamilla taistellaan

Yhdysvaltain joukot ja niitä vastustavat kapinalliset ovat ottaneen aamulla kiivaasti yhteen Fallujan kaupungin itäosassa, kertovat paikalliset asukkaat. Heidän mukaansa amerikkalaisilla oli käytössään muun muassa panssarivaunuja ja raskaita konekivääreitä.

Taistelut seurasivat edellisen yön pommituksia, jotka kohdistuivat amerikkalaisten lähteiden mukaan asevarastoihin. Silminnäkijät kertoivat kymmenien talojen tuhoutuneen. Suurimman osan alueen asukkaista kerrottiin paenneen kodeistaan jo ennen pommituksia.

Jordanialaisten lehtien mukaan tuhansia irakilaisia on paennut taisteluita maiden rajan yli Jordaniaan. Yhdysvallat ja sen tukema Irakin väliaikaishallinto ovat vakuuttaneet kukistavansa vastarinnan ennen tammikuussa pidettäväksi suunniteltuja vaaleja.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.