Mainos

Irakiin haetaan matkapuhelinoperaattoreita

Irakin hallintoa väliaikaisesti hoitavat amerikkalaisviranomaiset pyysivät torstaina maan matkapuhelinmarkkinoista kiinnostuneita teleoperaattoreita ilmoittautumaan hallintoviranomaisille. Amerikkalaisviranomaiset ilmoittivat jakavansa Irakiin kolme matkapuhelintoimilupaa, jotka ovat voimassa 24 kuukautta.

Viranomaiset ei kertoneet, onko Irakissa määrä käyttää Lähi-idässä laajasti käytössä olevaa eurooppalaisperäistä gsm-puhelinstandardia vai Yhdysvalloissa suosittua cdma-standardia. Yhdysvalloissa on vaadittu, että Irakissa otetaan käyttöön cdma-standardi, jotta amerikkalaisyhtiöiden olisi helpompi osallistua maan matkapuhelinverkkojen rakentamiseen ja operointiin.

Muun muassa Euroopassa laajasti käytetyn gsm-standardin puolesta puhuu se, että sen käyttöönoton myötä irakilaiset voisivat käyttää matkapuhelimiaan myös naapurimaissa ja vastaavasti naapurimaiden kansalaiset voisivat käyttää puhelimiaan Irakissa.

Amerikkalaisviranomaiset myöntävät, että kaksi vuotta on lyhyt aika matkapuhelintoimiluvalle, mutta he eivät halua tehdä kauaskantoisia päätöksiä, jotka rajoittaisivat myöhemmin valtaan astuvien irakilaisviranomaisten toimintaa. Amerikkalaisviranomaisten mukaan teleoperaattorit ehtivät kahdessa vuodessa ansaita takaisin Irakiin sijoittamansa rahasumman.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.