Mainos

Irakia tukevia mielenosoituksia arabimaissa

Useita tuhansia ihmisiä osallistui Irakia tukevaan mielenosoitukseen tänään Jordanian pääkaupungissa Ammanissa. Irakia tukevia mielenosoituksia järjestettiin lisäksi mm. Kairossa ja Jordanjoen länsirannalla.

Ammanissa mielenosoittajia vastassa oli satoja poliiseja, jotka käyttivät pamppuja mielenosoituksen hajottamiseksi. Viranomaiset olivat kieltäneet mielenosoituksen, johon osallistui eräs näkyvästi oppositioon kuuluva uskonnollinen johtaja.

Mielenosoitus pidettiin päviän rukoushetken jälkeen Ammanin suuren Husseini-moskeijan lähellä. Poliisi oli turvallisuuslähteiden mukaan saanut määräyksen karkottaa kaikki moskeijan lähellä olijat. Mielenosoittajien ja poliisien väliin jäi satoja ihmisiä, jotka yrittivät paeta pakokauhun vallassa. Moskeija sijaitsee Ammanin liikekeskustassa, jonne oli saapunut runsaasti ostosten tekijöitä.

Kairossa tuhansia mielenosoittajia

Kairossa noin 3 000 egyptiläistä oli mukana mielenosoituksessa, jossa tuettiin Irakia ja arvosteltiin presidentti Bill Clintonia. Kairossakin mielenosoittajat kerääntyivät päivän rukoushetken jälkeen moskeijan, Al-Azharin, alueelle.

-Ei ole muuta jumalaa kuin Allah ja Clinton on Allahin vihollinen, mielenosoittajat huusivat mukaillen muslimien uskontunnustusta: Ei ole muuta jumalaa kuin Allah ja Muhammed on hänen profeettansa.

Virallisesti Egypti kannattaa asetarkastuskiistan ratkaisemista diplomatian keinoin.

Netanyahu varoitti palestiinalaisia

Israelilaiset sotilaat käyttivät tänään kyynelkaasua ja kumiluoteja palestiinalaisia vastaan, jotka osoittivat mieltään Irakin puolesta lähellä Ramallahia Jordanjoen länsirannalla. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu varoitti, että Irakia kannattavat mielenosoitukset saattavat romuttaa täysin Lähi-idän ennestäänkin horjuvan rauhanprosessin.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.