Mainos

Irak-vuodon käsittely jatkuu

Irak-oikeudenkäynnin päätöspäivänä vuorossa ovat puolustuksen todistajat, loppulausunnot ja valtionsyyttäjän tarkastetun rangaistusvaatimuksen esittäminen.

Salaisten Irak-asiakirjojen vuotamista koskeva oikeudenkäynti jatkuu tänään.

Helsingin käräjäoikeudessa kuullaan ainakin kolmea poulustuksen todistajaa. Entisen pääministerin Anneli Jäätteenmäen puolustus on nimennyt todistajikseen valtiosihteeri Risto Volasen ja Jäätteenmäen entisen avustajan Tuomas Kurttilan. Tasavallan presidentin entisen neuvonantajan Martti Mannisen nimeämän asiantuntijatodistajan henkilöllisyyttä ei puolestaan ole paljastettu.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan asemasta tämänpäiväisessä käsittelyssä ei vielä ole varmuutta. Ulkoministeriössä katsotaan, että Tuomioja on esteellinen esiintymään todistajana, koska hänen johtamansa ministeriö on nimetty jutussa asianomistajaksi.

Helsingin käräjäoikeus päättää Jäätteenmäen todistajaksi kutsutun Tuomiojan asemasta viimeistään aamulla, mutta häntä ainakin kuullaan istunnossa ulkoministeriön edustajana.

Iltapäivällä osapuolet esittävät loppulausuntonsa ja syyttäjä myös tarkennetun rangaistusvaatimuksensa. Haastehakemuksen mukaan valtionsyyttäjä Jorma Äijälä vaatii vastaajille sakkorangaistusta. Mannista syytetään virkasalaisuuden rikkomisesta ja Jäätteenmäen yllytyksestä tai avunannosta siihen.

Jutun käsittely päättyy tänään, käräjäoikeus antaa tuomionsa asiasta parin viikon kuluessa kansliapäätöksenä.

(MTV3)

Irak-kohu on kasvanut kokoaan suuremmaksi, arvioi valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka.

(Huomenta Suomi 05.03.2004)

Sillä, että Jäätteenmäen ja Manninen versiot tapahtumien kulusta poikkeavat toisistaan huomattavasti ei rikosoikeuden professori Ari-Matti Nuutilan mukaan ole välttämättä suurta merkitystä oikeudenkäynnin lopputuloksen kannalta.

(Huomenta Suomi 05.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.