Mainos

Irak syytti Yhdysvaltoja tekosyiden keksimisestä

Irakin ulkoministeri Naji Sabri syytti tänään YK:ssa Yhdysvaltoja tekosyiden keksimisestä, jotta maa voisi hyökätä Irakiin ja kontrolloida sitä kautta Lähi-idän öljyvaroja. Sabrin mukaan Irakilla ei ole sen paremmin ydinaseita kuin biologisia tai kemiallisia aseitakaan.

-Yhdysvaltain hallinto haluaa tuhota Irakin voidakseen kontrolloida Lähi-idän öljyvaroja ja sitä kautta myös koko maailman öljy- ja talouspolitiikkaa, Sabri sanoi YK:n yleiskokoukselle.

Sabri, joka luki Irakin johtajan Saddam Husseinin viestin, sanoi myös, että Irakiin palaavien asetarkastajien on kunnioitettava maan turvallisuutta ja itsemääräämisoikeutta. Tämän katsottiin vihjaavan siihen, että tarkastajat eivät ehkä pääsisi kaikkiin haluamiinsa paikkoihin.

-Täten julistan teidän edessänne, että Irakissa ei ole kemiallisia-, biologisia- tai ydinaseita. Ottaessaan maalitaulukseen Irakin, Yhdysvallat toimii sionismin puolesta, joka on tappanut Palestiinan sankarillista kansaa, tuhonnut sen omaisuutta ja murhannut sen lapsia, Saddamin viestissä sanottiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.