Mainos

Irak syyttää Bushia valehtelusta

Irakin lehdet ovat syyttäneet presidentti George W. Bushia valehtelusta puheessa, jonka hän piti YK:ssa torstaina. Irak on myös yhä kieltäytynyt päästämästä asetarkastajia maahan.

Irakin lehdet ovat tänään syyttäneet presidentti George W. Bushia valehtelusta puheessa, jonka hän piti YK:ssa torstaina.

Bushin puhe oli Al-Qadissiya-lehden mukaan "vain uusi vaihe Yhdysvaltain petollisessa pelissä, jonka tarkoituksena on petkuttaa ja taktikoida ja näin päästä tavoitteisiinsa turvallisuusneuvoston varjolla".

Lehden mukaan Bush joutui puhumaan YK:ssa, koska maailma yhä enenevästi vastustaa hänen suunnitelmiaan hyökätä Irakia vastaan. -Valheillaan Bush yritti saada YK:n tukemaan hyökkäystä Irakia vastaan, mutta hän epäonnistui, julisti Babel-lehti, jota johtaa presidentti Saddam Husseinin vanhin poika Uday.

Irak on kieltäytynyt jyrkästi taipumasta Yhdysvaltojen ja YK:n vaatimuksiin YK:n asetarkastajien päästämisestä jälleen Irakiin.

Irakin ulkoministeri Naji Sabri toisti tänään New Yorkissa, että asetarkastajien ei anneta palata, jollei samaan aikaan ratkaista muita kysymyksiä.

Irakin pääkaupunkiin Bagdadiin saapui tänään amerikkalainen edustajainhuoneen jäsen Nick Rahall. Demokraattiseen puolueeseen kuuluva Rahall kertoi yrittävänsä saada Irakin hyväksymään YK:n asetarkastusten jatkumisen.

Libanonilaissyntyinen Rahall tapasi varapääministeri Tareq Azizin. Rahall sanoi tapaamisessa nyt olevan aika "jäähdyttää retoriikkaa ja aloittaa vuoropuhelu maittemme välillä".

Ennen matkaansa Rahall kertoi tukevansa Yhdysvaltain hallituksen kantaa, jonka mukaan "Saddamin on lähdettävä".

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.