Mainos

Irak syyttää al-Qaidaa iskusta shiiamoskeijaan

Helmikuisen pommi-iskun jälkeen väkivaltaisuudet ovat kiihtyneet Irakissa ja maa on sisällisodan partaalla.

Irak on syyttänyt al-Qaidaa helmikuisesta pommi-iskusta shiiamuslimien moskeijaan Samarrassa. Pommi-isku syöksi Irakin sisällissodan partaalle.

Irakin hallituksen turvallisuusneuvonantaja Mowaffaq al-Rubaie kertoi, että iskun oli tehdyn al-Qaidan ryhmä, johon kuului kaksi irakilaista, neljä saudia ja yksi tunisialainen. Hyökkäyksen oli suunnitellut irakilainen Haitham al-Badri, joka on al-Qaidan johtaja Salahaddinin maakunnassa.

Iskuun osallistunut tunisialainen, nimeltään Abu Qudama, on pidätetty ja tunnustanut osallisuutensa, Rubaie kertoi. Qudama jäi vangiksi Dhuluijassa Bagdadin pohjoispuolella jo useita päiviä sitten. Qudama kuului ryhmään, joka yritti vallata Irakin armeijan tarkastusaseman.

Helmikuisessa pommi-iskussa tuhoutui shiiojen pyhätön kultainen katto. Moskeijan arvioidaan kuuluvan shiiojen neljän tärkeimmän pyhätön joukkoon Irakissa.

Helmikuisen pommi-iskun jälkeen väkivaltaisuudet ovat kiihtyneet Irakissa, ja ne vaativat pelkästään Bagdadissa nykyisin 30-50 kuolonuhria päivittäin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.