Mainos

Irak saamassa velkojaan anteeksi

Irak on saamassa anteeksi suuren osan ulkomaanvelastaan. Irakilaisministerin mukaan luvattu velkahelpotus käsittää 60 prosenttia maan velkataakasta.

Irak on saamassa 60 prosenttia velkataakastaan anteeksi, kertoo suunnittelu- ja kehitysministeri Mehdi al-Hafedh. Irakilla on ulkomaista velkaa noin 120 miljardia dollaria eli vajaat 100 miljardia euroa.

Ministerin mukaan velan leikkauksen määrästä ei ole vielä virallisesti ilmoitettu. Periaatteessa sopu on kuitenkin hänen mukaansa olemassa 60 prosentin helpotuksesta. Hafedhin mukaan velkoja ovat olleet valmiita antamaan anteeksi muun muassa Ranska ja Japani.

Hafedh puhui Arabiemiirikuntien pääkaupungissa Abu Dhabissa alkaneen Irakin jälleenrakennusta koskevan kokouksen yhteydessä. Kokouksessa käsitellään Irakille myönnettävää apua.

Irak vetosi kokouksessa lahjoittajamaihin neljän miljardin dollarin saamiseksi kiireisesti tärkeisiin jälleenrakennushankkeisiin. Hafedhin mukaan on korkea aika, että Madridin kokouksessa lokakuussa annettuja apulupauksia aletaan käytännössä toteuttaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.