Mainos

Irak: Ristiriidat voidaan ratkaista yhteistyöllä

Irak ei ole kommentoinut suoraan YK:n asetarkastajien vaatimusta aloittaa pian kiellettyjen ohjusten tuhoaminen. Maan ulkoministerin mukaan ongelmat voidaan ratkaista tiiviillä yhteistyöllä.

Irak ei tänään suoraan vastannut, suostuuko se YK:n asetarkastajien johtajan Hans Blixin vaatimaan kiellettyjen ohjusten tuhoamiseen. Ulkoministeri Naji Sabri tyytyi toteamaan, että kaikki kysymykset voidaan ratkaista Irakin ja asetarkastajien yhteistyön puitteissa ilman ulkopuolista painostusta. Sabri osallistuu Malesiassa pidettävään liittoutumattomien maiden kokoukseen.

YK:n asetarkastajien johtaja Hans Blix vaatii eilen Irakia tuhoamaan lyhyen kantomatkan al-Samoud 2 -ohjuksiaan, joiden kantomatka ylittää sallitun 150 kilometriä. Blixin mukaan Irakin on aloitettava tiettyjen ohjusten ja ohjuskomponenttien tuhoaminen maaliskuun ensimmäiseen päivään mennessä.

Diplomaattilähteiden mukaan Blix esitti vaatimuksensa kirjeitse. Blix ei kertonut, kauanko Irakilla on aikaa ohjusten tuhoamiseen. Operaatio on kuitenkin aloitettava viikon kuluessa eli maaliskuun ensimmäiseen päivään mennessä.

Tuhottavaksi vaadittujen ohjusten kantomatka ylittää 33 kilometrillä YK:n turvallisuusneuvoston määrittelemän 150 kilometrin rajan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.