Mainos

Irak: Pommitus katkaisi öljytoimitukset

Irakin edustaja on tänään kertonut, että Yhdysvaltain eiliset pommitukset tuhosivat täysin Irakin öljytoimituksia säätelevän viestiaseman Ain Zalassa Pohjois-Irakissa.

Yksi öljy-yhtiön työntekijä sai surmansa ja seitsemän haavoittui, kaksi vakavasti. Öljytoimitukset olivat jo ennestään keskeytyksissä Yhdysvaltain tuhottua sunnuntaina pumppuaseman Mosulin lähellä.

Irak ei pysty nyt mitenkään aloittamaan uudelleen öljytoimituksia Turkin Välimeren rannikolle, sanoi irakilaisen öljy-yhtiön johtaja Hussein al-Fattal. Vielä ei tiedetä, kuinka kauan korjaustyöt kestävät. Pommituksille ei al-Fattahin mukaan ole muuta selitystä kuin että Yhdysvallat haluaa häiritä Irakin öljynvientiä.

Putkea pitkin kulkee normaalisti päivässä miljoona tynnyriä raakaöljyä Irakin Kirkukin öljykentiltä Ceyhanin satamaan Turkin Välimeren rannikolle. Putki on toinen, jota pitkin Irak saa viedä öljyä elintarviketoimituksia vastaan taloussaarrosta huolimatta. Yhdysvallat sanoi maanantaina pudottaneensa yli 30 laserohjattua pommia viesti-, radiolinkki- ja ilmatorjuntakohteisiin. Hyökkäys oli rajuimpia joulukuun lopun jälkeen.

Pohjois-Irakin lentokieltovyöhykkeellä ei ole tänään sattunut välikohtauksia. Kaikki Yhdysvaltain ja Britannian koneet palasivat turvallisesti Incirlikin lentotukikohtaan Pohjois-Turkkiin, sanoi Yhdysvaltain sotilasedustaja.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.