Mainos

Irak-paperit tulivat kirjeitse Ilta-Sanomiin

Iltapäivälehden toimitus sai Irakia koskevat vuototiedot ruskeassa kirjekuoressa.

Ilta-Sanomat sai Irak-raportit ruskeassa kirjekuoressa maanantaina 10. maaliskuuta, kertoo lehden poliittisen toimituksen esimies Pekka Ervasti poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan. Paperit tulivat ruskeassa kirjekuoressa, jonka päällä oli koneella kirjoitettu osoitelappu, mutta ei merkintää lähettäjästä.

Ervasti kertoo antaneensa toimittaja Kari Valtoselle tehtäväksi kirjoittaa raporteista jutun ja hankkia niistä asiantuntijalausunnon ministeri Max Jakobsonilta. Seuraavan päivän pääjutun otsikko oli "Bush kiitti Suomea "liittymisestä koalitioon".

Tiistaina 11. maaliskuuta lehteen tuli samanlainen kirjekuori, joka sisälsi kolmannen ulkoministeriön salaisen asiakirjan, ns. Brzezinskin raportin. Tästä kirjoitettiin juttu seuraavan päivän lehteen. Toimittajat kertoivat kuulusteluissa arvioivansa, että asiakirjat tulivat lehteen alkuperäisessä asussaan, lyhentämättöminä. Ilta-Sanomien toimittajat viittasivat kuulusteluissa lähdesuojaan eivätkä suostuneet luovuttamaan poliisille saamiaan asiakirjoja tai kopioita niistä. Kirjekuoret eivät olleet enää tallessa.

Kuulusteltavana oli myös Iltalehden toimittaja Juha Keskinen, joka kieltäytyi kokonaan vastaamasta kysymyksiin, eikä myöskään luovuttanut asiakirjoja. Myös Iltalehti julkaisi uutisia asiakirjoista, mutta oli jutun kuvituksen perusteella saanut asiakirjoista tiivistelmän, ei koko raportteja.

(MTV3-STT)

Poliisi epäili Mannista iltapäivälehtien vuotajaksi.

(Seitsemän uutiset 04.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.