Mainos

Irak-oikeudenkäynti kaksipäiväinen

Anneli Jäätteenmäen ja Martti Mannisen ns. Irak-oikeudenkäynti käydään kaksipäiväisenä. Helsingin käräjäoikeus ilmoitti tänään myös sallivansa vajaan tunnin mittaisen televisiolähetyksen oikeudenkäynnistä.

Jäätteenmäki Anneli

Entinen keskustajohtaja Anneli Jäätteenmäki ja Martti Manninen ovat syytteessä virkasalaisuuden rikkomisesta ja yllytyksestä siihen.

Niin sanottu Irak-oikeudenkäyntiä ei saada käsiteltyä päivässä, vaan Helsingin käräjäoikeus on jakanut jutun kahdelle päivälle. Keskiviikkona 3. maaliskuuta luetaan syyte ja kuullaan syytetyiden vastaukset. Samana päivänä oikeuteen on haastettu myös syyttäjän todistajat.

Toinen käsittelypäivä on perjantain 5.3. Silloin kuullaan puolustuksen todistajat, muun muassa ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Helsingin käräjäoikeus ilmoitti myös tänään sallivansa oikeudenkäynnin alun televisioinnin sen yhteiskunnallisen merkityksen perusteella. Televisiokuvaus on sallittu syytteiden luvun ja niihin vastaamisen ajan vajaan tunnin verran. Jäätteenmäen tai Mannisen henkilökohtaista kuulemista ei saa kuvata, eikä myöskään todistajia, koska se aiheuttaisi ylimääräistä painetta.

Aamuyhdeksältä alkavaa oikeudenkäyntiä ei saa esittää suorana, vaan lähetys oikeussalin tapahtumista saa alkaa kello 11. MTV3 lähettää erikosilähetyksiä kello 10 alkaen ja iltapäivällä tunnin koosten.

Koska jutussa saadaan päätös? Käräjäoikeus voisi periaatteessa antaa jutussa ratkaisun heti käsittelyn jälkeen. Tämän päivän tietojen mukaan näin ei tapahdu, vaan päätös annetaan niin sanottuna kansliapäätöksenä kahden viikon kuluessa käsittelyn päättymisestä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.